donderdag 11 augustus 2016

Kopenhagen is altijd een stad geweest die hoog op mijn verlanglijstje stond van plaatsen om te bezoeken. Het leven in Denemarken staat er om bekend erg duur te zijn in vergelijking met andere landen in Europa. Maar ik had het geluk dat Ryanair waanzinnig lage tarieven van Brussel naar Kopenhagen aanbiedt, dus boekte ik uiteindelijk een 4-daagse reis van 11 augustus tot 15 augustus.
Ik heb via Airbnb een kamer geboekt in de wijk Bispebjerg. Bispebjerg ligt een beetje buiten het stadscentrum ten oosten en zuidoosten van Østerbro en Nørrebro. Een S-treinstation Emdrup ligt op enkele minuten wandelafstand van de Airbnb en er is ook een Byclyken-station waar ik de unieke Byclyken fietsen kon huren. Deze fietsen zijn echt geweldig, niet erg goedkoop maar elektrisch met een ingebouwd gps-systeem. Kopenhagen verkennen op een fiets is naar mijn mening de beste manier om de stad te ontdekken. De fiets is de geprefereerde transportmethode van de Kopenhagener. Fietspaden met de naam 'super bikeways' doorkruisen de hele stad ze zijn breed en in een zeer goede staat, overal kun je overal fietsenstallingen vinden en bruggen verbinden alle delen van de stad, dus fietsen is een goede manier om niet alleen het historische centrum te ontdekken, maar ook interessante buurten zoals Nørrebro, Østerbro, Fredrikshavn en Vesterbro.


Een verliefd stel steekt de nieuwe voetgangers- en fietserbrug over, de Inner Harbor Bridge, de Kissing Bridge, die Nyhavn met Christianshavn verbindt.

Een Bycyklen station, je vindt ze over heel de stad. 
Ze zijn echt het proberen waard , je zal er plezier aan beleven.

AmalienborgCopenhagen opera house

Interessante Noordse architectuur.
The standard houses 2 restaurants die Scandinavische gerechten serveren
en een Jazz Club.

De Circle Bridge ontworpen door Olafur Eliasson

 Christiansborg Palace

De kleine zeemeermin is overal in Kopenhagen

Botanische tuinen

Olufsvej kleurrijke straat in Østerbro

Brumleby schattige kleine wijk in Østerbro

Superkilen park, Nørrebro

Urban art installatie in Vesterbro

 Street art door Roa in Vesterbro
En een bezoek aan Kopenhagen zou niet compleet zijn zonder een bezoek te brengen aan het pretpark Tivoli Gardens dat slechts op een paar minuten lopen van het stadhuis ligt. Een deel van het geheim van Tivoli Gardens is dat er voor elk wat wils is. Het landschap is prachtig met exotische architectuur, historische gebouwen en weelderige tuinen. 's Nachts creëren duizenden gekleurde lichtjes een sprookjesachtige sfeer die helemaal uniek is en je kunt luisteren naar enkele liveconcerten tijdens het weekend tot middernacht wanneer het weer het toelaat natuurlijk.
De attracties zijn allemaal ontworpen om te passen bij de architectuur en tuinen van Tivoli. Sommige zijn heerlijk nostalgisch. Anderen zullen zeker voldoen aan de verwachtingen van de beste sensatiezoekers.
Spijtig genoeg was het weer zelfs midden augustus,  niet erg mooi, bewolkt en regenachtig. Ik had gehoopt ook de stranden van Kopenhagen te kunnen bezoeken, maar het slechte weer liet het niet toe. Maar dat ter zijde heb ik echt genoten van mijn verblijf in deze prachtige stad.

Planning a solo trip find read more here
                                        Looking for some travel tips ?

0 reacties:

Een reactie posten