woensdag 19 juli 2017

Wanneer we aan Parijs denken, denken we er eerst en vooral aan een bezoek te brengen aan de belangrijkste bezienswaardigheden en bestemmingen, zoals de Eiffeltoren, het Louvre, de Arc de Triomphe en nog vele anderen. Maar wat als je al veel van deze beroemde plekken hebt bezocht en je op zoek bent naar wat stillere maar nog steeds spannende plaatsen? Dan kan Parijs je heel wat interessante plekjes aanbieden die misschien niet zo beroemd zijn maar net zo aantrekkelijk en inspirerend om te bezoeken. Hier zijn enkele verborgen pareltjes die ik bezocht heb tijdens mijn laatste bezoek. Ze zijn allemaal echt een bezoekje waard de volgende keer dat je in de Lichtstad bent.

La Cité Florale - 13de arrondissement, ligt ten zuiden van de wijk Butte aux Cailles.

Wanneer je dit charmante plaatsje bezoekt, zal je verrast zijn door de mooie huisjes in het midden van veel groen, je zal de indruk hebben dat je je in een klein dorpje op het platteland bevindt, maar dan zal het opvallen dat dit juweeltje van 4 of 5 straten omgeven is door grijze gebouwen en hoge torens en zal je er aan herinnert worden dat je je nog steeds in een grote metropool bevindt.
Wandel door de charmante straatjes en je zal snel de magische sfeer opsnuiven van een klein dorp waar het aangenaam is om in elk seizoen rond te wandelen. Straatnamen zijn vernoemd naar bloemen en planten: "rue des glycines, rue des orchidées, rue des liserons, ..."



La Cité Florale is bereikbaar vanaf de Rue Brillat-Savarin of de rue Auguste Lançon.
Metro: Maison Blanche, Tolbiac of RER Universitaire.

La Butte aux Cailles - 13e arrondissement, is ook een zeer speciale plaats in Parijs, een verborgen buurt met veel restaurants, cafés, bars en streetart, rustig overdag en heel levendig 's nachts. Verwacht niet om hier weelderige historische monumenten te vinden. Wandelen in de rustige straten van La Butte aux Cailles is vooral om te genieten van de stilte en het groen, de prachtige gevels en te genieten van een terrasje.
Loop gewoon wat door de geplaveide straatjes en geniet van de prachtige architectuur.
La Butte aux Cailles is bereikbaar vanaf de Boulevard Auguste Blanqui naar de rue Moulin des Près, vanaf daar bevindt u zich in de buurt van La Butte aux Cailles . Metro : Corvisart (L6).

Rue Dieulafoy  - Quartier des Peupliers - 13e arrondissement

Deze kleine straat bestaat uit bijna identieke smalle huizen in pastelkleuren met typische daken in leisteen.

Rue Delaufoy is bereikbaar van .
Metro : Tolbiac.

Canal Saint Martin  - 10e arrondissement
De buurt van de Canal Saint Martin, is gelegen in het oostelijke deel van de stad en wordt vaak over het hoofd gezien door bezoekers alhoewel het een van de meest diverse buurten van Parijs is. Het 10e arrondissement, waar traditioneel de arbeidersklasse woonde, wordt snel overgenomen door jonge stellen en trendy ondernemers, waardoor de sfeer van de buurt verandert, maar toch zijn unieke culturele mix behoudt. Uitrusten op een plek langs het kanaal  is een unieke ervaring.




The Canal Saint Martin is te bereiken van 
Metro :.
Cité du figuier  - 103-106 rue Oberkampf - 11e arrondissement

Rue Oberkampf in het 11e arrondissement is de  één van de charmante en geanimeerde straten die u niet mag voorbijlopen. Hoewel de Parijzenaars deze straat vooral kennen vanwege het nachtleven met zijn trendy bars en restaurants, liggen er een paar zeer interessante steegjes verborgen  en is daarom ook overdag de moeite waard om te bezoeken.  Het meest fascinerende aan deze buurt is dat je letterlijk langs een plek kan lopen zonder te weten dat achter een gesloten deuren een spectaculaire en geheime plek ligt. Een van deze plekken is de Cité du Figuier. Al de charme van Parijs vindt u in deze steeg met zijn overvloedige vegetatie en kleurrijke deuren.


De Cité du Figuier is te bereiken achter de houten poort  Rue Oberkampf 103-106 aarzel niet om de deur open te duwen.
Metro : Ménilmontant (L2).

Dit bezoek aan Parijs is nog lang niet voorbij want er zijn nog zo veel meer plekken die ik moet ontdekken. Ik hou jullie op de hoogte.

Planning a solo trip find read more here
Looking for some travel tips ?











0 reacties:

Een reactie posten