zondag 1 april 2018


Er zijn verschillende manieren om van Hoi An naar Hue te reizen; per bus, trein of door een privéchauffeur te huren voor de dag. We hebben de keuze gemaakt om voor de auto te gaan zodat we Marble Mountain net buiten Da Nang zouden kunnen bezoeken, de Hai Van Pass oversteken, en een stop maken bij Lang Co Beach voordat we in Hue aankwamen.

Marble Mountain net buiten de stad Da Nang is één van de belangrijkste stops op de rit naar Hoi An. Je kan helemaal naar de top klimmen of een ticket kopen en dan brengt een grote glazen lift  je in een paar minuten helemaal naar de top. Boven op de top staat een prachtige Pagoda en een tempel, en heb je een prachtig uitzicht op heel de omliggende omgeving. Na het verkennen van de grotten kan je te voet terug de berg afdalen of de lift nemen.

De rit over Hai Van Pass is zeer schilderachtig met uitzicht langs een 20 km spectaculaire kustweg en een panoramisch landschap. De Hai Van Pass is van historisch belang omdat deze door de Amerikanen werd overgenomen tijdens de oorlog in Vietnam.
We maakten een korte stop bij Lang Co Beach, een prachtig, bijna schoon strand
Hue is gelegen aan de Perfume River en staat bekend om zijn oude keizerlijke stad. In de oude keizerlijke stad vervoert elke stap je terug in de tijd.  Hue bleef de imperiale hoofdstad van Vietnam tot 1945. De Citadel, het grote fort en paleiscomplex, werd gebouwd in 1804 en wordt omgeven door een versterkte muur van 2,5 km lang. Het is een geweldige plek om te bezoeken.
Wanneer je de stad op eigen houtje wil verkennen kan u een uitstekende wandelkaart ophalen bij  het Mandarin Cafe, tegenover het Imperial Hotel.
Mandarin Cafe: 24 Tran Cao Van, Hue. T: (054) 382 1281. E-mail: mrcumandarin@gmail.com. Daily 06:00 to 22:00.



0 reacties:

Een reactie posten