donderdag 14 september 2017

Aveiro, ook wel bekend als het Venetië van Portugal, is een stad op slechts een uurtje rijden met de trein van Porto en is zeker een bezoek waard. De stad wordt doorkruist door kanalen die u kan bevaren op gondelachtige bootjes die bekend staan als moliceiros. Deze moliceiros staan bekend om hun felle gekleurd en grappige decoraties die altijd vrouwen voorstellen en scènes uit het dagelijks leven illustreren.

Langs de kades van de oudere stad kan je een wandeling maken en charmante art nouveau huizen ontdekken.

Je kan Aveiro ook ontdekken op de fiets.  De stad heeft het deelfietsen systeem BUGA geïntroduceerd en hierdoor kan u zich makkelijk door de stad verplaatsen.  Het is helemaal gratis, laat gewoon een ID-kaart achter en breng de fiets terug wanneer je maar wilt. Ik heb echt genoten van de fietstocht, de fietsen zijn zeer comfortabel, maar helaas zijn ze niet beveiligd door een fietsslot. Dus als u iets wilt bezoeken, is het misschien moeilijk omdat u uw fiets niet onbewaakt kunt achterlaten.
Wanneer u door de kleine straatjes van het oude stadsdeel fietst of wandelt, ontdekt u charmante huisjes en een zeer diverse collectie Azulejos, die de gevels versieren.
Ik reisde met de trein van Porto naar Aveiro en kwam toe in een heel nieuw en modern treinstation. Gelukkig staat het oude treinstation er nog steeds, alhoewel het nu gesloten is. De witgekalkte gevel is versiert met azulejo's die een verhaal vertellen over het typisch dagelijks Portugese leven lang geleden. Dit treinstation werd gebouwd in 1861 en de bouw duurde drie jaar. Het opende zijn deuren op 10 april 1864 maar sloot een paar jaar geleden, het is nog steeds een eyecatcher die je niet mag missen in Aveiro.

Planning a solo trip read more here
                                        Looking for some travel tips ?

0 reacties:

Een reactie posten