maandag 11 september 2017

Toen ik eraan dacht Porto te bezoeken, stelde ik me een stad voor met kleurrijke huizen en kerken die allemaal bedekt zijn met Azulejos, van typische markten en winkeltjes waar ze nog steeds traditionele goederen verkopen, van geplaveide straten die rond en langs de rivier lopen. Ik wilde dit graag beleven en veel foto's maken en ik kwam helemaal niet teleurgesteld terug.
Er zijn zoveel dingen te zien en te doen in Porto. Ik liep uren door de smalle straatjes op en neer. 
Ik begon mijn wandeling op zoek naar een perfect uitzicht en precies in het midden van de oude Joodse wijk vind je een verborgen juweeltje de Miradouro da Vitória waarvan je een van de mooiste uitzichten van Porto zult ontdekken. Het uitzicht is zo adembenemend dat je niet kunt niet verliefd worden op deze stad.

Een ander perfect uitzicht over de stad kan u ontdekken in de buurt van de Sé-kathedraal, waar u de vervallen huizen van de wijk Ribeira met de Clérigos-toren in de verte kunt zien.

Wanneer u de beroemde Dom Luis-brug oversteekt kan u hier op de top ook genieten van de uitzichten over Porto en Vila Nova de Gaia.
Bent u moe van het wandelen, met de Funicular dos Guindais kan u in 3 minuten Ribeira of de Dom Luis-brug bereiken.

Toeristisen rusten aan de voet van een monument Avenida dos Aliados

Stadhuis van Porto


Het charmante art-decogebouw van Armazens Cunhas


Prachtige azulejos bedekken de Igreja do Carmo


Kleurrijke gebouwen op de Rua campo dos mártires da pátria 


Het Estacão de São Bento is zeker een van de mooiste treinstations ter wereld. Het is vooral bekend door zijn wanden versiert met 20.000 prachtige azulejo's die de geschiedenis van Portugal beschrijven. It is well known for its walls covered with 20,000 splendid azulejos which describes the history of Portugal. Het kostte Jorge Colaço, de kunstenaar, 11 jaar om dit gebouw te voltooien. Het treinstation ligt in het centrum van de stad.

Als je door de straten van Porto loopt, zal je met veel plezier ontdekken dat veel traditionele winkels nog steeds bestaan en dat ze vaak juweeltjes zijn uit de art nouveau- en art-deco-architectuur. 

In het prachtige Majestic Café kan je het duurste kopje koffie in de stad drinken 


 Casa Horticola

De zaadwinkel Casa Horticola is een prachtig goed bewaard juweeltje op een van de hoeken van de Bolhao-markt.
Op bijna elke straathoek kom je charmante traditionele winkels tegen die nog steeds door hun oorspronkelijke eigenaars geopend zijn. 

Deze trotse eigenaar van Barbearia Santo Antonio opende zijn kapperswinkel meer dan 40 jaar geleden

In de Mercado do Bolhão vindt je heerlijke verse producten, zoals vlees, vis, groenten en fruit en brood. Je kan er ook bloemen en prularia kopen. 
Als je op zoek bent naar een heerlijke, goedkope maaltijd, zoek dan een tafel in het midden en geniet van de verse producten die de eetstalletjes aanbieden. Kom niet te laat want het is erg druk en ze sluiten wanneer alles uitverkocht is.

Nog honger? Bestel dan een francescinha, deze enorme broodjes zijn een specialiteit uit Porto en een echt koopje, want ze kosten ongeveer € 7. Proef er een in het Santiago Café.


Planning a solo trip read more here
Looking for some travel tips ?

0 reacties:

Een reactie posten