dinsdag 3 april 2018

Laatste bestemming Hanoi, het hoge Noorden en Ha Long Bay verkennen zal voor een volgende reis zijn. Met een interne vlucht van Vietnam Airlines kwamen we in de late namiddag in Hanoi aan. Op het vliegveld belden we een Grab-chauffeur die ons naar ons hotel bracht, midden in het centrum van de oude wijk. Het Hanoi Old Centre hotel lag op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden, in een buurt met enorm veel restaurants, winkels, avondmarkten, enz. Hanoi is een goede stad om wandelend te verkennen. De Old Quarter is chaotisch maar toch raad ik aan zo veel mogelijk te voet te doen.  Het is een geweldige manier om de stad te leren kennen.
De oude wijk is het bruisende hart van Hanoi, sinds de keizertijd was het een commercieel centrum waar elke straat zich specialiseerde in een specifieke ambacht, zoals schoenmakerij of metaalbewerking, bamboe of zelfs metselwerk voor grafstenen. Spijtig genoeg is er niet veel meer van terug te vinden want in de meeste straten hebben de gespecialiseerde ambachtzaken plaats moeten maken voor hotels, winkels, restaurants en cafés. Vietnam kan een communistisch land zijn, maar kleine individuele ondernemingen vind je overal in heel het land. 


The Old Quarter is een paradijs voor straatfotografie en vergeet vooral niet omhoog te kijken. Rijk aan Franse koloniale architectuur, vertellen de meeste gebouwen in de oude wijk alhoewel ze oud en vervallen zijn, een uniek verhaal en een rijke geschiedenis

De treinstraat van Hanoi bevindt zich tussen Lê Duẩn en de Khâm-straat in de oude wijk van Hanoi. Hier leven de mensen werkelijk op en naast de sporen. Een trein raast door deze straat enkele keren per dag van Noord naar Zuid en van Zuid naar Noord en dan hebben de bewoners maar een paar minuten de tijd om de sporen te ontruimen en een veilige plek te zoeken. Na de luidruchtige passage van de trein, gaat het leven van de bewoners terug op zijn gewoon ritme door. De straat is niet echt een geheim meer en is nu een populaire plek geworden om foto's te maken om op Instagram te posten, dus verwacht niet dat je er alleen zal zijn maar het is nog steeds een coole plek om te bezoeken want het is vrij ongebruikelijk om een spoorweglijn door zo'n smalle en levendige straat te zien lopen en deze ervaring biedt ook een uniek inzicht in het leven van de inwoners van Hanoi.

Slenter langs het sfeervolle Hoan Kiem-meer, waarvan wordt gezegd dat het de thuisbasis is van grote reuzenschildpadden en als je geluk hebt, kan je misschien een traditioneel huwelijkspaar spotten.
Geniet van een vreemde, unieke uitvoering van de Lotus Water Puppet Show, het concept is heel eenvoudig maar het is echt uniek in zijn soort. Het theater is gelegen juist naast het meer,  de shows vinden elke avond plaats om 16.00 uur, 19.20 uur, 18.30 uur en 20.00 uur. Twijfel niet u zal er van genieten!

1 reacties: